Implementeren van de conversiepixel

Voor het meten van transacties bij Affiliate Marketing dient u een conversiepixel te plaatsen
op de bedankpagina van uw website. De bedankpagina is de pagina die wordt getoond
nadat een transactie is afgerond.

Voor een aantal e-commerce (CMS) platformen zoals Magento, WordPress (WooCommerce), Lightspeed en Shopify is een aparte handleiding beschikbaar.

Maak je gebruik van één van de volgende systemen dan hoef je onderstaande handleiding niet te volgen.

Maak je gebruik van één van de volgende systemen, contacteer dan je channelmanager voor de juiste instructies.

• Uitleg: conversiepixel implementeren in osCommerce
  • Uitleg: conversiepixel implementeren in Zen Cart
  • Uitleg: conversiepixel implementeren in Lightspeed
  • Uitleg: conversiepixel implementeren in CCV Shop
  • Uitleg: conversiepixel implementeren in Myonlinestore

Gebruik voor de implementatie van de conversiepixel met Google Tag Manager de volgende handleiding: Uitleg: conversiepixel implementeren in Google Tag Manager

Maak je geen gebruik van een standaard oplossing? Volg dan de stappen in onderstaande handleiding:

Stap 1: Conversiepixel downloaden
Stap 2: Conversiepixel vullen
Stap 3: Conversiepixel testen

Stap 1: Conversiepixel downloaden

Log in met je MyDaisycon-account. De conversiepixel voor jouw affiliateprogramma vind je onderin het hoofdmenu bij Hulpmiddelen > Conversiecodes > Daisycon Code.

Stap 2: Conversiepixel vullen

De informatie over de transactie die op de bedankpagina wordt getoond, moet in de
conversiepixel worden geplaatst. Bij de meeste adverteerders kan een programmeur dit
betrekkelijk eenvoudig implementeren. In de Daisycon-conversiepixel kunnen de volgende
variabelen worden meegegeven:

variable

example variable names

mandatory

description

example

ci

campaign-id

yes

your Daisycon campaign-id. Ask your channel manager

12345

ti

transaction-id

yes

order number

12345

pn

product-name

yes

description for publisher

order from webshop

iv

internal-value

no

description only for advertiser

order from webshop

a

amount

yes

total amount excl. shipping cost

19.99

r

revenue

yes

total amount excl. shipping cost

19.99

cc

compensation-code

highly recommended

with this field we would be able to meassure different commission groups if required

12345 / abcdef

pr

promotion-code

highly recommended

the promotional code used

promo

c

country

no

country (ISO 3166-1, alpha 2)

NL

z

zipcode

no

zipcode

1314CH

g

gender

no

gender

f

b

birth date

no

year of birth (yyyy)

1984

cur

currency

no

multicurrency support (ISO 4217)

EUR

sku

sku

no

sku

12345 / abcdef

e1

extra1

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e2

extra2

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e3

extra3

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e4

extra4

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e5

extra5

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

Stap 3: Conversiepixel testen

Nadat een programmeur de conversiepixel heeft geplaatst of als je één van onze standaardoplossingen hebt geactiveerd, dient de werking van de conversiepixel te worden getest. Dit doe je als volgt:

1. Log in op www.daisycon.com met de gegevens die je van jouw channelmanager hebt
    ontvangen.
  2. Ga in het systeem naar Link materiaal -> Materiaal bewerken
  3. Kies bij een willekeurige map (Banners/Tekstlinks) rechts bij Kies een actie voor Advertenties bewerken
  4. Klik nu bij één van de tekstlinks of banners op de groene button “Test daisycon redirect url”
  5. Je wordt nu via een trackinglink doorgestuurd naar je eigen website/landingspagina
  6. Volg de route om een bestelling te plaatsen van A tot Z, tot en met de bedankpagina
  7. Als de conversiepixel goed staat vind je de transactie terug in het systeem onder Transacties -> Transacties keuren

Terug naar boven