Implementeren van de conversiepixel

Voor het meten van transacties bij Affiliate Marketing dient u een conversiepixel te plaatsen
op de bedankpagina van uw website. De bedankpagina is de pagina die wordt getoond
nadat een transactie is afgerond.

Voor een aantal SAAS- en open source platformen zoals WordPress (WooCommerce), Magento, Lightspeed en Shopify is een aparte handleiding beschikbaar.

Maak je gebruik van één van deze systemen dan hoef je deze handleiding niet te volgen. Klik dan hier voor meer informatie.

Maak je gebruik van de conversiepixel uit MyDaisycon? Volg dat de volgende drie stappen:

Stap 1: Conversiepixel downloaden
Stap 2: Conversiepixel vullen
Stap 3: Conversiepixel testen

Stap 1: Conversiepixel downloaden

Log in met je MyDaisycon-account. De conversiepixel voor jouw affiliateprogramma vind je onderin het hoofdmenu bij Hulpmiddelen > Conversiecodes > Daisycon Code.

Stap 2: Conversiepixel vullen

De informatie over de transactie die op de bedankpagina wordt getoond, moet in de
conversiepixel worden geplaatst. Bij de meeste adverteerders kan een programmeur dit
betrekkelijk eenvoudig implementeren. In de Daisycon-conversiepixel kunnen de volgende
variabelen worden meegegeven:

variable

example variable names

mandatory

description

example

ci

campaign-id

yes

your Daisycon campaign-id. Ask your channel manager

12345

ti

transaction-id

yes

order number

12345

pn

product-name

yes

description for publisher

order from webshop

iv

internal-value

no

description only for advertiser

order from webshop

a

amount

yes

total amount excl. shipping cost

19.99

r

revenue

yes

total amount excl. shipping cost

19.99

cc

compensation-code

highly recommended

with this field we would be able to meassure different commission groups if required

12345 / abcdef

pr

promotion-code

highly recommended

the promotional code used

promo

c

country

no

country (ISO 3166-1, alpha 2)

NL

z

zipcode

no

zipcode

1314CH

g

gender

no

gender

f

b

birth date

no

year of birth (yyyy)

1984

cur

currency

no

multicurrency support (ISO 4217)

EUR

sku

sku

no

sku

12345 / abcdef

e1

extra1

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e2

extra2

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e3

extra3

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e4

extra4

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

e5

extra5

no

extra variables to enrich the conversion pixel

12345 / abcdef

Stap 3: Conversiepixel testen

Nadat een programmeur de conversiepixel heeft geplaatst of als je één van onze standaardoplossingen hebt geactiveerd, dient de werking van de conversiepixel te worden
getest. Dit doe je als volgt:

• Log in op www.daisycon.com met de gegevens die je van jouw channelmanager hebt
    ontvangen.
  • Ga naar menu ‘materiaal’ en selecteer ‘advertenties bekijken’. Indien je nog geen materiaal
    hebt, zorg er dan eerst voor dat je een advertentiegroep aanmaakt om hier banners en/of tekstlinks in te plaatsen.
  • Klik op de testbutton (Test daisycon redirect URL) onder de banner of testlink
  • Plaats een order op je website.
  • Bekijk het resultaat in jouw transactie-statistieken bij ‘Transacties’/ ‘Transacties keuren’.
    Indien de transactie is gemeten dan zie je deze binnen enkele minuten (vaak direct) terug in de transactie-statistieken.
  • Indien er geen transactie is gemeten, dan is de conversiepixel niet op de juiste wijze
    geplaatst. Vraag je programmeur om de implementatie te controleren.
  • Indien de transactie is gemeten, controleer dan of alle variabelen die je mee wilde geven goed zijn doorgekomen (transactie ID, product omschrijving, bedrag en demografische gegevens etc.)

Als de order goed is gemeten en alle variabelen zijn doorgekomen dan kan jouw
channelmanager je hierover informeren. Het affiliateprogramma is klaar om van start te gaan!

Terug naar boven