Kan ik als adverteerder de referring click zien?

Als adverteerder kunt u zien via welke url (dus de exacte pagina op een publisher-website) de bezoeker naar uw website is geklikt. Sterker nog, als een bezoeker via meerdere publisher-websites die bij Daisycon zijn aangesloten heeft geklikt, ziet u alle zogeheten referring clicks. Dit wordt ook wel engagement mapping genoemd.

De publisher die als laatste de bezoeker heeft doorgestuurd krijgt de commissie toegewezen.

U doet er goed aan om als adverteerder met enkele regelmaat uw referring clicks te analyseren. Het vertelt u veel over hoe publishers u promoten. Daarnaast kunt u misschien publishers opsporen die wel regelmatig bezoekers doorsturen, maar niet vaak de laatste click hebben. Deze publishers kunt u stimuleren om uw affiliateprogramma te blijven promoten door ze bijvoorbeeld een CPC-vergoeding te geven.

U vindt de referring clicks bij de transactie in het menu waar u de transacties kunt keuren.