Wat is een productfeed (datafeed/xml feed)?

Via een productfeed (ook wel XML-feed of datafeed genoemd) kan een adverteerder productinformatie aanbieden aan publishers. Een publisher kan deze productinformatie in zijn website integreren. Hierdoor kunnen publishers veel eenvoudiger grote hoeveelheden content verwerken en up-to-date houden.

Een productfeed is niets anders dan een export van een productdatabase van de adverteerder. Een publisher kan die export (of delen daarvan) koppelen aan zijn/haar eigen database om de informatie inzichtelijk te maken voor bezoekers.

Een voorbeeld van publishers die graag met productfeeds werken zijn vergelijkingssites of andere websites die veel content bevatten. Zij zullen een programma veel sneller gaan promoten als het programma een (goede) productfeed heeft.

Voorbeelden van informatie in een productfeed:

• een computer met specificaties als: prijs, snelheid, geheugen, processor, etc.
  • een reis met specificaties als: bestemming, prijs, vertrekdatum, etc.
  • een telefoonabonnement met specificaties als: prijs, merk, type, provider, etc.

Een productfeed kan vele duizenden regels met productinformatie bevatten. Iedere regel geeft informatie over één product en van ieder product worden dezelfde soort specificaties gegeven. Hoe meer informatie een adverteerder aanlevert, hoe meer mogelijkheden een publisher heeft voor de promotie van het product.

Productfeed aanleveren

Daisycon heeft uitgebreide documentatie beschikbaar hoe u als adverteerder een productfeed moet aanleveren. Lees hier het aparte FAQ-onderdeel met alles over productfeeds.

Bekijk de video over productfeeds.

Lees hier meer informatie over Affiliate Marketing.