Hoe moet ik transacties keuren?

Transacties keurt u als u bent ingelogd als adverteerder bij Daisycon in menu 'Transacties' / 'Transacties keuren'.

In dit overzicht vindt u de transacties die voor uw programma(’s) zijn gerealiseerd. Verifieer deze transacties met de transacties in uw backoffice en keur de transacties goed of af. Goedkeuren doet u door op het vinkje te klikken. Voor afkeuren klikt u op het kruisje.

Standaard is het verplicht om een transactie binnen twee maanden te keuren. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk uw transacties keurt. Publishers vinden dit erg belangrijk en zullen een adverteerder die snel keurt, sneller promoten. Als u een transactie afkeurt, dient u altijd een reden op te geven waarom de transactie niet is gehonoreerd.

Rechtsboven vindt u enkele opties om in bulk acties uit te voeren. Dit helpt u snel te keuren. Wilt u al uw transacties in één keer keuren, lees dan de uitleg over Batchverwerking.

Klik voor meer informatie over een transactie op 'Transactie details tonen'. Hier vindt u meer details die u kunnen helpen met keuren. Ook vindt u hier de verschillende deeltransacties waar een transactie uit kan bestaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bij een bestelling meerdere producten zijn gekocht. Als één van deze producten is geretourneerd, maar het andere niet, dan kunt u dit hier apart keuren. Een product wordt hier dus 'Deel transactie' genoemd.

Klik op het 'Deel transactie ID' om meer informatie over de 'Deel transactie' te krijgen. Hier kunt u o.a. de refering klik bekijken. Ook ziet u de vergoedingscode. Deze kan gebruikt worden om verschillende vergoedingen voor bijvoorbeeld verschillende categorieën toe te kennen.
De extra data en omschrijvingen die u ziet wordt meegegeven in de conversiepixel. Door goede data mee te geven kunnen u en en uw publishers uw campagne beter optimaliseren. Lees hier alles over het implementeren en optimaliseren van de conversiepixel

De mutatiegeschiedenis van de transactie kunt u bekijken door op 'Bekijk de geschiedenis' te klikken.

Menu personaliseren
Om het keuren zo makkelijk mogelijk te maken is dit menu eenvoudig te personaliseren. Stel u gebruikt een parameter om te keuren die niet standaard in het menu staat. Klik dan op een kolomnaam van een parameter die u niet gebruikt. U zult zien dat u dan zelf kunt bepalen welke parameter u in het menu wil tonen.

Om u meer inzicht te geven toont Daisycon het vlaggetje van het land waar de transactie gegenereerd zou zijn. Meestal is dit correct, maar er zijn uitzonderingen. Lees hier waarom er soms buitenlandse vlaggetjes bij (valide) transacties staan.

Ga naar transacties keuren (link werkt als u bent ingelogd als adverteerder).