Wat houden de instellingen van mijn affiliateprogramma in?

In het Daisycon-systeem kunt u als adverteerder zelf een heel aantal instellingen voor publishers die uw affiliateprogramma (willen) promoten aanpassen. Om te voorkomen dat zaken verkeerd worden ingesteld zijn sommige instellingen enkel door uw channelmanager aan te passen. Wijzigingen kunt u aan hen doorgeven.

Een van de zaken die u zelf kunt aanpassen zijn de verschillende omschrijvingen. De bovenste omschrijving wordt getoond als wervende tekst voor uw affiliateprogramma en is alleen zichtbaar voor (potentiële) publishers.

De onderste tekst is een openbare tekst die gebruikt wordt om publishers voor uw affiliateprogramma te werven via de aanmeldpagina.

Zorg er aub voor dat beide teksten up-to-date zijn en dat ze geschreven zijn vanuit het oogpunt om publishers te werven.

Regels voor uw affiliateprogramma

Bij een affiliateprogramma kunt u als adverteerder zelf bepalen hoe en door wie u niet gepromoot mag worden.

Wij hebben een aantal standaard instellingen die u door uw channelmanager kunt laten aanpassen:

Social media
Social media houdt in dat publishers uw website via hun social media zoals Twitter of Facebook promoten.  U als adverteerder heeft de mogelijkheid om Social media geheel, beperkt of helemaal niet toe te staan.

Beperkt toestaan houdt in dat u zelf enkele restricties kunt stellen voordat iemand uw programma via Social media mag promoten. Standaard is Social media toegestaan.

Keywordmarketing
Keywordmarketing houdt in dat publishers verkeer inkopen bij zoekmachines zoals Google, Bing of via andere media zoals Marktplaats.nl en het verkeer direct doorsturen naar de website van een adverteerder. U als adverteerder heeft de mogelijkheid om keywordmarketing geheel, beperkt of helemaal niet toe te staan. Als een publisher direct vanuit de zoekmachine verkeer doorstuurt naar de website van de adverteerder is het standaard voor publishers niet toegestaan om op uw merknaam te bieden.

Beperkt toestaan houdt in dat u zelf enkele restricties kunt stellen voordat iemand uw programma via keywordmarketing mag promoten. Standaard is keywordmarketing toegestaan.

Emailmarketing
Emailmarketing houdt in dat publishers uw website via hun (opt-in) e-mailbestand promoten. Onder e-mailmarketing verstaan wij e-mailmarketing via nieuwsbriefbestanden en via spaarprogramma’s. Publishers met een nieuwsbriefbestand of spaarprogramma, versturen e-mails naar hun abonnees/leden met daarin aanbiedingen. De abonnees ontvangen e-mails omdat zij zich hebben aangemeld voor een nieuwsbriefbestand of spaarprogramma.

Daisycon voert strenge controle uit op publishers die via emailmarketing promoten. Lees hier het proces dat wij hiervoor hebben ingericht.

U als adverteerder heeft de mogelijkheid om Emailmarketing geheel, beperkt of helemaal niet toe te staan.

Beperkt toestaan houdt in dat u zelf enkele restricties kunt stellen voordat iemand uw programma via Emailmarketing mag promoten. Standaard is Emailmarketing toegestaan.

Cashback
Cashback houdt in dat publishers een deel van hun vergoeding teruggeven aan de bezoeker die iets bij uw webshop koopt. Hier vallen ook de zogenaamde spaarprogramma’s onder die bezoekers belonen doormiddel van punten. U als adverteerder heeft de mogelijkheid om Cashback geheel, beperkt of helemaal niet toe te staan.

Beperkt toestaan houdt in dat u zelf enkele restricties kunt stellen voordat iemand uw programma via Cashback mag promoten. Standaard is Cashback toegestaan.

Extra programmavoorwaarden
Naast de standaard instellingen heeft u als adverteerder de mogelijkheid om aanvullende voorwaarden op te nemen in de omschrijving van uw affiliateprogramma. Publishers hebben zich via de algemene voorwaarden van Daisycon verplicht zich van de programmaomschrijving op de hoogte te stellen over eventuele aanvullende voorwaarden. Als adverteerder dient u wel schriftelijk te melden als u voorwaarden wijzigt, dan kan Daisycon dit aan de reeds aangesloten publishers mededelen.