Banners en tekstlinks toevoegen in menu 'Link materiaal'

In menu 'Link materiaal' --> 'Materiaal beheren' kan je als adverteerder zelf promotiemateriaal zoals banners en tekstlinks toevoegen.

Advertentiegroepen

Je kan advertentiegroepen aanmaken. Bijvoorbeeld een groep "Banners Nederland", "Bannières France", "Tekstlinks Nederland" en "Lien texte France" (pas de taal van de advertentiegroep aan aan de doelgroep die je wil aanspreken).

Een andere indeling die wij vaak zien is banners per categorie. Bijvoorbeeld "Banners kinderkleding" en "Banners damesmode".

Binnen een groep kan je zoveel materiaal toevoegen als je zelf wil. Als adverteerder kan je de volgende type materiaal toevoegen:

• Tekst Advertenties
  • Afbeeldingen / Banners (toegestane formats: gif, jpeg, png (max. 500 KB)
  • HTML-banners (deze kan je als adverteerder niet zelf toevoegen, maar zal Daisycon voor je doen)
  • Remote bestanden

Tekstadvertenties

Tekstadvertenties zijn korte stukjes tekst welke de campagne beschrijven, een productgroep omschrijven of bijvoorbeeld een specifieke actie uitlichten van je website.

Afbeeldingen

Banners en afbeeldingen kunnen in verschillende formaten toegevoegd worden. We ondersteunen alle gangbare bestandsstypen zoals; gif, jpeg en png met een maximum per banner van 500kb. Over het algemeen is de regel dat hoe groter de banner is, hoe meer er op geklikt wordt. Wij raden je aan in ieder geval de volgende formaten aan te leveren:

• Email template (500x500)
  • Medium rectangle (300x250 pixels)
  • Large rectangle (336x280 pixels)
  • Leaderboard (728x90 pixels)
  • Wide skyscraper (160x600 pixels)
  • Full banner (468x60 pixels)
  • Large mobile banner (320x100 pixels)

Daarbij adviseren wij om het aantal kb van de banner zo laag mogelijk te houden. Hoe kleiner de banner, hoe korter de laadtijd, hoe eerder de banner op een website wordt getoond. Groter dan 500 kb kan niet worden verwerkt.

HTML-banners

HTML-materiaal kan je niet zelf aan het Daisycon-systeem toevoegen. Dit moet Daisycon voor je doen. Lees hier welke standaarden Daisycon aanhoudt

Remote bestanden

Je kan je materiaal ook op een eigen locatie hosten. Je hoeft dan enkel de remote url van het bestand en een landingspagina voor de advertentie toe te voegen in ons systeem.

Tips

Wanneer er voldoende relevant materiaal beschikbaar is, waar verschillende type publishers gebruik van kunnen maken, kunnen zij hun promotie goed inzetten. Zorg ervoor dat de bezoeker op de juiste landingspagina landt. Dit zorgt voor een hogere conversie dan wanneer de bezoeker bijvoorbeeld op de categoriepagina uitkomt.

Selecteer 'Advertentiegroep bewerken' om de bovenliggende link te veranderen. Op deze manier kan je alle links binnen de groep in een keer aanpassen. Hier vind je ook de instellingen van de groep. Pas hier bijvoorbeeld de targeting aan, zodat (internationale) publishers makkelijker het juiste materiaal kunnen vinden.

Maak je gebruik van een ontdubbelingsscript of wil je het affiliate verkeer meten met bijvoorbeeld Google Analytics, dan moet je niet vergeten de juiste referrers in de link mee te geven. Weet je niet hoe dit werkt, kijk dan in de reeds aangemaakte links of dit het geval is? Een referrer start meestal met de volgende code ‘?referrer=’. Twijfel je of je het goed doet, neem dan contact op met je channelmanager. Lees hier meer over Affiliate verkeer meten in Google Analytics.

Heb je nieuwe banners, dan kan je er voor kiezen deze in een nieuwe advertentiegroep te zetten, maar je kan ook bestaande banners vervangen. Publishers die deze banners al gebruiken krijgen dan automatisch de nieuwe banners op hun website.

Banners nodig voor je affiliateprogramma?

Een goede online campagne kan niet zonder banners. Daisycon heeft een exclusieve samenwerking met Bannersetje. Bannersetje staat voor je klaar om de mooiste en best converterende banners te bouwen in jouw huisstijl. En dat voor een zeer concurrerende prijs.

Maak de keuze uit een van de pakketten, vertel wat je nodig hebt en ze gaan direct voor je aan de slag.

Klik hier voor meer informatie