Een samenwerking met een aanvullende CSS

Daisycon biedt adverteerders de mogelijkheid om via een strategisch partnerschap met een CSS meer zichtbaarheid, bereik en omzet te genereren. De voordelen en werkwijze worden in dit artikel benoemd.

• Meer zichtbaarheid in het advertentieblok van Google Shopping. Google ontdubbelt alleen op product, niet op shop. Hierdoor is het mogelijk dat uw advertenties via verschillende CSS’en naast elkaar zichtbaar zijn in Google Shopping. Dit is een voordeel ten opzichte van shops die slechts met één CSS samenwerken.
  • Google heeft uitgesloten dat de prijs opgedreven wordt op het moment dat er met meerdere CSS’en voor dezelfde shop adverteren. De CPC-kosten van uw eigen Google Shopping-campagne worden hierdoor dus niet opgedreven.
  • Als adverteerder kunt u meer marge bieden in Google Shopping ten opzichte van een andere, extra CSS. De advertenties via dit CSS werken aanvullend en zitten daarom uw eigen Google Shopping-campagne niet in de weg.
  • Er wordt afgerekend volgens de huidige CPS-tarieven die zijn ingesteld in uw account van Daisycon. U betaalt dus alleen een vergoeding wanneer er sprake is van een sale. De CPC-kosten zijn voor de CSS, dus het risico is laag.
  • U maakt een connectie in uw eigen Google Merchant Account met het Google Merchant Account van de CSS.

Welke CSS-partner moet ik kiezen?

Bij het kiezen van de juiste CSS-partners is het van belang dat u goed nadenkt over met wie u samen wilt werken. Er zijn inmiddels al 118 CSS’en actief binnen Google Shopping. Houd met het kiezen van de juiste partner daarom rekening met de volgende aspecten:

De populariteit en functionaliteit van de vergelijkingswebsite.

Is het een goed werkende vergelijkingswebsite? Zo’n 5% van het verkeer in Google Shopping klikt op de link onderaan de advertentie ‘via (naam CSS)’ en landt eerst op de website van de CSS. Bij een goed werkende landingspagina is de kans op conversie hoger.

Google geeft CSS’en een kwaliteitsscore.

De populariteit en naamsbekendheid van de CSS heeft invloed op de zichtbaarheid in het shoppingblok. CSS’en met een betere kwaliteitsscore krijgen voorrang ten opzichte van CSS’en die minder goed presteren. De keuze in CSS heeft dus grote invloed op de performance van uw Google Shopping-advertenties.

Wat adviseert Daisycon?

Neem de tijd om een goede partner te kiezen. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van partijen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast kunnen wij u begeleiden in het kiezen van de juiste CSS-partner.

• Kiesproduct.nl: Premium CSS-partner bij Google. Kiesproduct.nl biedt een complementaire performance. Zij kiezen voor de juiste biedstrategieën en vullen productattributen aan vanuit hun eigen database waardoor uw producten beter vindbaar worden in de Google Shopping-resultaten.
  • Aldoor.nl: Premium CSS-partner bij Google. Aldoor.nl is gespecialiseerd in het bieden op de juiste zoekwoorden waardoor uw producten opvallen tussen die van uw concurrenten.
  • Shops.nl: Daisycon biedt nu ook met het eigen CSS een complementaire service voor u als adverteerder. In samenwerking met de optimalisatie-specialisten van Conversive kan Daisycon uw Google Shopping-campagne tot een succes maken.
  • SuperSales.nl: CSS bij Google. SuperSales.nl is een grote vergelijkingswebsite gericht op dames- en herenmode. Geschikt voor alle adverteerders in de modesector.
  • Biano.nl: CSS bij Google. Richt zicht op de Home & Living-sector en is erg geschikt voor adverteerders die dit soort producten aanbieden.

Hoe moet u zich aansluiten bij een CSS?

Neem contact op met uw contactpersoon binnen Daisycon of met Jonne Groote (publisher management). Zij zorgen ervoor dat contact wordt opgenomen met de juiste CSS en dat u wordt aangesloten.

Jonne Groote (Publisher Manager)
T: +31 (0) 36 548 37 80
E: j.groote@daisycon.com

Extra informatie:
Waarom de CPC prijs niet wordt opgedreven als u met meerdere CSS’en werkt.
Voorbeeld van een campagne waar met meerdere CSS’en wordt samengewerkt.