Een samenwerking met een aanvullende CSS

Daisycon biedt adverteerders de mogelijkheid om via een strategisch partnerschap met een CSS meer zichtbaarheid, bereik en omzet te genereren. De voordelen en werkwijze worden in dit artikel benoemd.

• Meer zichtbaarheid in het advertentieblok van Google Shopping. Google ontdubbelt alleen op product, niet op shop. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat je advertenties via verschillende CSS’en naast elkaar zichtbaar zijn in Google Shopping. Dit is een voordeel ten opzichte van shops die slechts met één CSS samenwerken.
  • Het feit dat meerdere CSS'en namens jouw shop advertenties plaatsen, betekent niet dat Google meer in rekening brengt voor een klik op deze advertenties.
  • Als adverteerder kan je meer marge bieden in Google Shopping ten opzichte van een andere, extra CSS. De advertenties via dit CSS werken aanvullend en zitten daarom je eigen Google Shopping-campagne niet in de weg.
  • Er wordt afgerekend volgens de huidige CPS-tarieven die zijn ingesteld in de campagne bij Daisycon. Je betaalt dus alleen een vergoeding wanneer er sprake is van een sale. De CPC-kosten zijn voor de CSS-partner, dus het risico is laag.

Welke CSS-partner moet ik kiezen?

Bij het kiezen van de juiste CSS-partners is het van belang dat je goed nadenkt over met wie je samen wil werken. Er zijn inmiddels al ruim 100 CSS’en actief binnen Google Shopping. Houd met het kiezen van de juiste partner daarom rekening met de volgende aspecten:

De populariteit en functionaliteit van de vergelijkingswebsite.

Is het een goed werkende vergelijkingswebsite? Zo’n 5% van het verkeer in Google Shopping klikt op de link onderaan de advertentie ‘via (naam CSS)’ en landt eerst op de website van de CSS. Bij een goed werkende landingspagina is de kans op conversie hoger.

Google geeft CSS’en een kwaliteitsscore.

De populariteit en naamsbekendheid van de CSS heeft invloed op de zichtbaarheid in het shoppingblok. CSS’en met een betere kwaliteitsscore krijgen voorrang ten opzichte van CSS’en die minder goed presteren. De keuze in CSS heeft dus invloed op de performance van je Google Shopping-advertenties.

Wat adviseert Daisycon?

Neem de tijd om een goede partner te kiezen. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van partijen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast kunnen wij jebegeleiden in het kiezen van de juiste CSS-partner.

• Kiesproduct.nl: Premium CSS-partner bij Google. Kiesproduct.nl biedt een complementaire performance. Zij kiezen voor de juiste biedstrategieën en vullen productattributen aan vanuit hun eigen database waardoor producten beter vindbaar worden in de Google Shopping-resultaten.

• Aldoor.nl: Premium CSS-partner bij Google. Aldoor.nl is gespecialiseerd in het bieden op de juiste zoekwoorden waardoor producten opvallen tussen die van uw concurrenten.

• Shopforward Actief in zowel Nederland als in andere landen, waaronder: BE, DE, FR, UK, Nordics en veel andere landen. Informeer bij je accountmanager in welke landen Shopforward nog meer actief is.

• Shops.nl: Daisycon biedt nu ook met het eigen CSS een complementaire service voor jou als adverteerder. In samenwerking met de optimalisatie-specialisten van Conversive kan Daisycon je Google Shopping-campagne tot een succes maken.

• SuperSales.nl: CSS bij Google. SuperSales.nl is een grote vergelijkingswebsite gericht op dames- en herenmode. Geschikt voor alle adverteerders in de modesector.

• Biano.nl: CSS bij Google. Richt zicht op de Home & Living-sector en is erg geschikt voor adverteerders die dit soort producten aanbieden.

Hoe moet je je campagne aansluiten bij een CSS?

Neem contact op met je channel manager binnen Daisycon of met Jarmo Matitahatiwen (publisher management). Zij zorgen ervoor dat contact wordt opgenomen met de juiste CSS en dat je wordt aangesloten.

Vincent Weening (Industry Team Lead Retail)
T: +31 (0) 36 548 37 72
E: v.weening@daisycon.com

Jarmo Matitahatiwen (Publisher Manager)
T: +31 (0) 36 548 37 80
E: j.matitahatiwen@daisycon.com

Extra informatie:
Alles over Google Comparison Shopping Services (CSS).
Voordelen van het inzetten van een CSS-partner via het affiliate marketing kanaal.
Voorbeeld van een campagne waar met meerdere CSS’en wordt samengewerkt.