Uitleg: conversiepixel implementeren in WordPress met WooCommerce

Daisycon biedt speciaal voor adverteerders die WordPress met WooCommerce gebruiken, een plugin om de conversiepixel te implementeren. Deze plugin voegt de Daisycon conversiepixel toe aan WooCommerce zonder het aanpassen van code.

De Daisycon WooCommerce plugin voor WordPress is hier te bekijken en te downloaden.

Algemene informatie over de Daisycon conversiepixel: https//www.daisycon.com/nl/begrippenlijst/conversiepixel

Installatie van de Daisycon plugin

Installatie met behulp van de WordPress-pluginlijst

Je gaat hiervoor in het WordPress-menu naar "Plugins -> Nieuwe plugin". Vervolgens vul je rechtsboven in het zoekveld “Daisycon WooCommerce” in en wacht tot deze zichtbaar is in de lijst. Je kan de plugin nu installeren en activeren.

Handmatige installatie

Vanaf deze pagina kan je de plugin als ZIP-bestand downloaden. Vervolgens ga je binnen WordPress naar "Plugins" en kies je via "Nieuwe plugin" voor uploaden. Door het ZIP-bestand te selecteren installeer je de plugin, daarna activeer je deze.

Toelichting op de plugin

In het linkermenu ga je naar Instellingen -> Daisycon WooCommerce Pixel om de instellingen van de plugin aan te passen. In dit scherm krijg je verschillende velden te zien, waar je iets invult of een keuze maakt. Hieronder vind je een toelichting op deze velden.

Campagne ID (verplicht)

In dit veld vul je de Campagne ID van de campagne/programma bij Daisycon. Je haalt deze ID op uit de interface, je kan hier nalezen hoe dit te doen.

Matching domein (verplicht)

Daisycon gebruikt verschillende domeinen om transacties in het netwerk te meten. Dit domein kan per campagne verschillen. Het is van belang dat je in deze plugin het juiste matching domein invoert. De plugin toont altijd de op dat moment beschikbare domeinen.

Commissie: met of zonder BTW

Wil je dat de prijzen die worden doorgestuurd via de pixel, inclusief of exclusief BTW zijn? Geef je voorkeur aan in de instellingen van de plugin.

Extra variabelen: de pixel verrijken

Je kan de pixel verrijken met extra variabelen, dit zijn de producteigenschappen. Hiermee verrijkt je vervolgens ook de statistieken in de campagne binnen de interface van Daisycon. Dit zijn de extra velden E1 tot en met E5. Door deze extra data ben je in de regel nog beter in staat de campagne te optimaliseren. Het is voor deze plugin niet verplicht de extra variabelen te gebruiken.

Optioneel: Vergoeding per product instellen via Commissiecode

Zodra de Daisycon WooCommerce plugin is geïnstalleerd, verschijnt er bij elk product binnen WooCommerce een nieuw veld. Onder "Algemeen" tref je nu het veld "Daisycon Commissiecode". Dit veld is alleen relevant indien je binnen de campagne een variabele vergoeding wil instellen voor verschillende producten of categorieën. Wanneer dit het geval is, dan wordt de waarde die je in dit veld invoert, gematcht met de vergoedingsinstellingen van de campagne.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over het installeren van deze plugin? Neem dan contact op met je channelmanager.

Conversiepixel testen

Nadat de plugin is geïnstalleerd, dient de werking van de tracking te worden getest. Dit doe je als volgt:

1. Log in op www.daisycon.com met de gegevens die je van jouw channelmanager hebt
    ontvangen.
  2. Ga in het systeem naar Link materiaal -> Materiaal beheren
  3. Selecteer de juiste campagne en open vervolgens een willekeurige advertentiegroep
  4. Klik nu bij één van de advertenties op 'Test link'
  5. Je wordt nu via een trackinglink doorgestuurd naar je eigen website/landingspagina
  6. Volg de route om een bestelling te plaatsen van A tot Z, tot en met de bedankpagina. Voeg tenminste 2 verschillende producten toe aan de bestelling en bij één van de producten minstens twee stuks. Gebruik ook een promotiecode, zodat de instelling van de productprijzen goed getest kan worden.
  7. Als de conversiepixel goed staat vind je de transactie terug in het systeem onder Transacties -> Transacties keuren