Uitleg: conversiepixel implementeren in Magento-1

Daisycon biedt speciaal voor adverteerders die Magento-1 gebruiken, een extensie om de conversiepixel te implementeren. Deze extensie voegt de Daisycon conversiepixel toe aan de bedankpagina van Magento-1 zonder het aanpassen van code.

De Daisycon extensie voor Magento-1 is hier te bekijken en te downloaden.

Algemene informatie over de Daisycon conversiepixel: https//www.daisycon.com/nl/begrippenlijst/conversiepixel

Installatie van de Daisycon affiliate tracking extensie

Om de extensie te kunnen downloaden is een Magento Marketplace account nodig.

Installatie met behulp van Magento Connect

Voor installatie van de extensie vanuit de Magento-1 admin omgeving is een access key nodig. Download de access key hier. Ga vanuit de Magento-1 admin omgeving naar System -> Magento Connect -> Magento Connect Manager. Plak de zojuist gedownloade access key in de 'Install New Extension' sectie. Klik op volgende.

Handmatige installatie

Vanaf deze pagina kunt u de Magento-1 extensie als ZIP-bestand downloaden. Unzip de inhoud van het archief (map app en skin). Verbind met de server waar de Magento-1 store is geïnstalleerd via SSH of FTP. Kopieer de inhoud van de uitgepakte map in de hoofdmap van de Magento-1 installatie.

Instellen van de extensie

In het linkermenu gaat u naar DAISYCON -> Affiliatemarketing om de instellingen van de extensie aan te passen.

Log in met uw Daisycon gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer u bent ingelogd zijn er verschillende velden te zien, waar u iets invult of een keuze maakt. Hieronder vindt u een toelichting op deze velden.

General Settings

Campaign

In dit veld kiest u de campagne waarvoor u de conversiepixel wilt activeren.

Compensation

VAT

Wilt u dat de prijzen die worden doorgestuurd via de pixel, inclusief of exclusief BTW zijn? Geef uw voorkeur aan in de instellingen van het veld VAT.

Field

In het veld "Field" kunt u een vergoedingsgroep kiezen op basis van bijvoorbeeld de Category id of beschikbare product attributen. Op basis van dit veld kan uw channelmanager variabele vergoedingen instellen.

Tracking

Extra 1 t/m 5

U kunt de pixel verrijken met extra variabelen zoals product attributen, betaalmethode of category id. Hiermee verrijkt u vervolgens ook de statistieken in uw campagne binnen de interface van Daisycon. Dit zijn de extra velden Extra 1 tot en met Extra 5. Door de verrijkte statistieken bent u in de regel nog beter in staat uw campagne te optimaliseren. Het is voor deze plugin niet verplicht de extra variabelen te gebruiken.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen over het installeren van deze plugin? Neem dan contact op met uw channel manager.