Hoe ziet het opstartproces van een nieuwe campagne eruit?

Zodra alle benodigde (bedrijfs)gegevens zijn ontvangen zal er een nieuwe account voor je geactiveerd worden waarin de nieuwe campagne wordt toegevoegd. Wanneer je reeds een actieve account bij Daisycon hebt is het ook mogelijk om de campagne aan de bestaande account toe te voegen. Dit kan in overleg met de channel manager.

Opstartproces nieuwe affiliate campagne

Voor het instellen en live zetten van de nieuwe campagne moeten er verschillende stappen afgerond worden. Deze zijn onderverdeeld in een aantal (noodzakelijke) technische instellingen en een aantal marketing instellingen. Hieronder een overzicht van alle stappen met daarbij per stap een link naar uitgebreide documentatie over het specifieke onderwerp.

Technische Instellingen

Instelling Informatie Noodzakelijk
Implementatie conversiepixel Het meten van de transacties is het belangrijkste onderdeel van het opstartproces.
Documentatie: Implementeren van de conversiepixel
Ja
Netwerk ontdubbeling Wanneer er meerdere affiliate netwerken actief zijn, raden wij aan om een zogenaamt ontdubbelingsscript of Last Cookie Counts (LCC) script te implementeren.
Documentatie: Netwerk ontdubbeling
Ja, indien van toepassing
URL-parameters Indien je het affiliate verkeer wilt meten in bijvoorbeeld Google Analytics, dan ontvangen wij graag de URL-parameters die je voor de campagne wilt gebruiken.
Documentatie: Affiliate verkeer meten in Analytics
Nee
IP-adres Om te voorkomen dat we transacties meten vanuit jullie eigen omgeving (b.v. development omgeving), ontvangen wij graag de IP-adressen die wij moeten uitsluiten van de campagne. Ja

Marketing Instellingen

Instelling Informatie Noodzakelijk
Campagne omschrijving Een campagne omschrijving, gericht aan de publisher, is benodigd in het Engels én de target taal van de campagne.
Documentatie: Tips voor een goede omschrijving
Ja
Promotiemateriaal
(banners en tekstlinks)
Banners (gif, jpeg, png, html5) in verschillende formaten en tekstlinks kunnen in verschillende advertentiegroepen toegevoegd worden aan de campagne.
Documentatie: Promotiemateriaal aanleveren
Ja, indien beschikbaar
Productfeed

Product feeds zijn voor veel adverteerders een essentieel onderdeel van een succesvolle campagne.

Documentatie: Lees hier alles over product feeds

Ja
Publishervergoeding Een goede vergoeding(structuur) heeft een grote invloed op het succes van een campagne. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het instellen van de vergoeding voor publishers.
Documentatie: Hoe bepaal ik de juiste vergoeding?
Ja