Uitleg: conversiepixel implementeren in Lightspeed

Voor adverteerders die gebruik maken van Lightspeed heeft Daisycon een Lightspeed app ontwikkeld voor de implementatie van de conversiepixel. Deze app zorgt voor een implementatie van de 'deeltransactiepixel' waarbij ieder afzonderlijk product in een transactie wordt gemeten in de conversiepixel.

Daisycon Affiliate Marketing app installeren

De Daisycon app voor Lightspeed is hier beschikbaar of direct te installeren vanuit de Lightspeed App store. Ga hiervoor naar Apps --> App store --> zoek vervolgens naar 'Daisycon'. Klik op de Daisycon Affiliate Marketing en vervolgens op App installeren

Login in de app en klik vervolgens op volgende en hierna op goedkeuren

Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een pagina met de instellingen voor de conversiepixel:

Program id: Vul hier de campagne-id in.
Matching domain: Kies het juiste matching domain.

Klik vervolgens op opslaan.

Conversiepixel testen

Nadat de app is geïnstalleerd, dient de werking van de app te worden getest. Dit doe je als volgt:

1. Log in op www.daisycon.com met de gegevens die je van jouw channelmanager hebt
    ontvangen.
  2. Ga in het systeem naar Link materiaal -> Materiaal bewerken
  3. Kies bij een willekeurige map (Banners/Tekstlinks) rechts bij Kies een actie voor Advertenties bewerken
  4. Klik nu bij één van de tekstlinks of banners op de groene button “Test daisycon redirect url”
  5. Je wordt nu via een trackinglink doorgestuurd naar je eigen website/landingspagina
  6. Volg de route om een bestelling te plaatsen van A tot Z, tot en met de bedankpagina. Zorg voor minimaal twee verschillende producten in de order.
  7. Als de conversiepixel goed staat vind je de transactie terug in het systeem onder Transacties -> Transacties keuren

Algemene informatie over de Daisycon conversiepixel: https//www.daisycon.com/nl/begrippenlijst/conversiepixel