Uitleg: conversiepixel implementeren in Magento-2

Daisycon biedt speciaal voor adverteerders die Magento-2 gebruiken, een extensie om de conversiepixel te implementeren. Deze extensie voegt de Daisycon conversiepixel toe aan de bedankpagina van Magento-2 zonder het aanpassen van code.

De Daisycon extensie voor Magento-2 is hier te bekijken en te downloaden.

Algemene informatie over de Daisycon conversiepixel: https//www.daisycon.com/nl/begrippenlijst/conversiepixel

Installatie van de Daisycon extensie

Vanaf deze pagina is de Magento-2 extensie van Daisycon te downloaden. Er zijn verschillende manieren om Magento extensies te installeren. Dit is afhankelijk van jouw Magento-2 setup en wij raden aan om hiervoor je developer in te schakelen.

Instellen van de extensie

In het linkermenu gaat u naar MARKETING -> Daisycon Affiliatemarketing om de instellingen van de extensie aan te passen.

Log in met uw Daisycon gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer u bent ingelogd zijn er verschillende velden te zien, waar u iets invult of een keuze maakt. Hieronder vindt u een toelichting op deze velden.

General Settings

Campaign

In dit veld kiest u de campagne waarvoor u de conversiepixel wilt activeren.

Compensation

VAT

Wilt u dat de prijzen die worden doorgestuurd via de pixel, inclusief of exclusief BTW zijn? Geef uw voorkeur aan in de instellingen van het veld VAT.

Field

In het veld "Field" kunt u een vergoedingsgroep kiezen op basis van bijvoorbeeld de Category id of beschikbare product attributen. Op basis van dit veld kan uw channelmanager variabele vergoedingen instellen.

Tracking

Extra 1 t/m 5

U kunt de pixel verrijken met extra variabelen zoals product attributen, betaalmethode of category id. Hiermee verrijkt u vervolgens ook de statistieken in uw campagne binnen de interface van Daisycon. Dit zijn de extra velden Extra 1 tot en met Extra 5. Door de verrijkte statistieken bent u in de regel nog beter in staat uw campagne te optimaliseren. Het is voor deze plugin niet verplicht de extra variabelen te gebruiken.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen over het installeren van deze plugin? Neem dan contact op met uw channel manager.

Conversiepixel testen

Nadat de extensie is geïnstalleerd, dient de werking van de tracking te worden getest. Dit doe je als volgt:

1. Log in op www.daisycon.com met de gegevens die je van jouw channelmanager hebt
    ontvangen.
  2. Ga in het systeem naar Link materiaal -> Materiaal beheren
  3. Selecteer de juiste campagne en open vervolgens een willekeurige advertentiegroep
  4. Klik nu bij één van de advertenties op 'Test link'
  5. Je wordt nu via een trackinglink doorgestuurd naar je eigen website/landingspagina
  6. Volg de route om een bestelling te plaatsen van A tot Z, tot en met de bedankpagina. Voeg tenminste 2 verschillende producten toe aan de bestelling en bij één van de producten minstens twee stuks. Gebruik ook een promotiecode, zodat de instelling van de productprijzen goed getest kan worden.
  7. Als de conversiepixel goed staat vind je de transactie terug in het systeem onder Transacties -> Transacties keuren